Openingsuren

Zaterdag 20 juli zijn wij uitzonderlijk gesloten.

Maandag tot vrijdag : 10u00-12u00 en 13u00-18u00

Zaterdag : 10u00-12u00 en 13u00-16u00

Gesloten op zon- en feestdagen.

Tel: 014/21.21.12

 

Home Offerte aanvragen

Bagage FAQ

Hoeveel bagage mag ik meenemen op het vliegtuig / maximum toegelaten gewicht?

Elke luchtvaartmaatschappij heeft eigen regels voor de hoeveelheid ruimbagage die u mag meenemen (aantal koffers, gewicht en afmetingen). Bovendien is dit afhankelijk van de route die u vliegt. Best houdt u er ook rekening mee dat indien u binnenlandse vluchten neemt deze regeling anders kan zijn dan op de eerder gevlogen intercontinentale vluchten.

Het gewicht en het aantal stuks bagage kan afhankelijk zijn van de klasse waarin u vliegt; First en Business class reizigers mogen doorgaans meer bagage meenemen. Op de meeste tickets staat het maximum gewicht vermeld. Meestal varieert het gewicht tussen 20 en 30 kg. Bij low-cost airlines is dit meestal maar 15 kg. Een stuk bagage mag nooit meer dan 32 kg wegen.

Raadpleeg de website van de luchtvaartmaatschappij, daar vindt u alle info, alsook informatie voor extra sportmateriaal, huisdieren en verboden producten

 

Hoeveel handbagage mag ik meenemen?

De handbagage die u mag meenemen is beperkt en kan ook verschillend zijn per luchtvaartmaatschappij. Kijk daarom de voorwaarden na op de website van de maatschappij. Een handtas mag u meestal als extra stuk meenemen.

Stop waardevolle zaken (geld, juwelen) en belangrijke voorwerpen (documenten, medicatie) altijd in uw handbagage, niet in de ruimbagage (mocht die verloren gaan). Vloeistoffen in de handbagage zijn gebonden aan bepaalde regels (zie hieronder).

Minder mobiele passagiers mogen een rolstoel (volledig opvouwbaar) of een paar krukken meenemen. Passagiers die vergezeld zijn van jonge kinderen mogen een opvouwbare wandelwagen meenemen tot bij de ingang van het vliegtuig.

 

Vloeistoffen in de handbagage

Wanneer u vloeistoffen wenst mee te nemen in de handbagage, dan dienen deze aan volgende voorwaarden te voldoen.

Verpakkingen van maximum 100 milliliter. Gel, crèmes, tandpasta, etc. worden allen als vloeistoffen aanzien. De som van de inhoud van alle verpakkingen mag niet meer dan 1 liter bedragen. Deze verpakkingen moeten meegenomen worden in een doorzichtig plastic en hersluitbaar zakje.

 

Wat als mijn koffer beschadigd raakt?

Er is altijd een kans dat uw bagage beschadigd raakt. U dient zelf aangifte te doen bij de desk ‘lost & found , damaged luggage’. Zij zullen een status opmaken en een case (dossier) openen bij de luchthvaartmaatschappij. U hebt dan recht op een financiële vergoeding van de luchtvaartmaatschappij. Wanneer u een reisverzekering afgesloten hebt, zal deze u wellicht ook vergoeden.

 

Wat als mijn koffer zoek raakt?

Er is altijd een kans dat uw bagage zoek raakt. U zorgt er best voor dat elke koffer aan de buitenkant een label draagt met minstens uw naam, adres en eindbestemming erop. Deze labels kan u bekomen bij uw Selectair reisadviseur. Bovendien raden we u aan naam en adres nog eens te vermelden aan de binnenkant van elke koffer. Bij het inchecken van uw bagage wordt er een Tag aangebracht met een barcode.
Het dubbeltje van uw barcode plakt men meestal op uw boardingpass. Met deze barcode kan de luchtvaartmaatschappij snel uw bagage traceren. U dient zelf aangifte te doen bij de desk ‘lost and found luggage’, Wanneer u bagage langere tijd achter blijft hebt u recht op een financiële compensatie van de luchtvaartmaatschappij. Wanneer u een reisverzekering afgesloten heeft, dan kan u best ook hun noodnummer contacteren. Consulteer de voorwaarden, wellicht mag u van hen ook enkele eerste aankopen doen.

 

Wat is verboden in de handbagage?

Volgende items zullen u ontnomen worden wanneer u deze bij hebt als handbagage:

Puntige en scherpe voorwerpen zoals bvb. scharen, bijlen, messen en pijlen...
Stompe voorwerpen zoals bijvoorbeeld golfstokken, knuppels, boksbeugels...
Vloeistoffen die de regel hierboven overschrijden.
Explosieven en vuurwerk.
Vuurwapens anders dan sportgebruik, zie hieronder.
Een volledig overzicht vindt u op de website van de luchtvaartmaatschappij.

 

Wat met klein/medium sportmateriaal en muziekinstrumenten ?

Soms gratis, soms tegen een kleine meerprijs kan u bovenop de standaard bagage ook nog sportmateriaal meenemen. Wij denken o.a. aan ski’s, snowboards, fietsen, duikmateriaal, golfclubs, jacht - en sportwapens. U dient dit op voorhand te melden. Sommige items dienen gepast verpakt te zijn. Meer info vindt u op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Muziekinstrumenten die in het overhead compartiment passen of onder de stoel van de passagier voor u, kunnen zonder meerprijs mee als extra handbagage. Wanneer het instrument er niet in past en u wenst dit in de cabine bij u te houden, dan dient u een extra seat te boeken.


Reizen De Duinen

Aarschotseweg 28 - 2200 Herentals
E-mail: travel@deduinen.be
Tel. 014/21.21.12
Lic A1097 - CDV nummer 18571 - Ond. nr.  BE 0404.155.745

Sitemap | Juridisch
Selectair Veolia Transport
Creation by DIGITAL IMPACT // Hosting by ALFAHOST