Openingsuren

Maandag tot vrijdag : 10u00-12u00 en 13u00-18u00

Zaterdag : 10u00-12u00 en 13u00-16u00

Uitzonderlijk gesloten op zaterdag 18 mei.

Gesloten op zon- en feestdagen.

Tel: 014/21.21.12

 

Home Offerte aanvragen

Reisformaliteiten

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Ondanks het afschaffen van de grenscontroles in de Schengenlanden moeten alle reizigers, ook kinderen, altijd in het bezit zijn van de vereiste documenten.

Neem een paar fotokopieën van uw reisdocumenten mee op reis en bewaar deze apart van de originelen. Noteer ook de nummers ervan op een apart briefje , uw agenda of gsm.
 

Belgische onderdanen

a) Identiteitskaart

Voor een aantal landen volstaat een geldige identiteitskaart. Dit zijn de lidstaten van de Europese Unie, sommige landen die daaraan grenzen en enkele verre landen, die toeristische trekpleisters zijn.

De algemene regel is dat identiteitskaarten (ook de identiteitsdocumenten voor kinderen) minstens geldig moeten zijn tot de datum van terugkeer - ten minste als de datum van terugkeer kan worden vastgesteld.

Voor bepaalde bestemmingen gelden andere regels. Controleer altijd wat de toepasselijke regels zijn voor uw bestemming op www.diplomatie.belgium.be

75-plussers die naar het buitenland willen, moeten een geldige identiteitskaart hebben. Eens 75 jaar wordt u niet meer opgeroepen door het gemeentebestuur om uw identiteitskaart te vernieuwen. Geen probleem zolang u België niet verlaat, maar voor reizen naar het buitenland moet u een identiteitskaart aanvragen mét vervaldatum, nog ten minste 6 maanden geldig na uw terugreisdatum.

Uw reisdocumenten, identiteitskaart of paspoort dienen in goede staat te zijn.

b) Reispas

Een internationale reispas (het wijnrode boekje), ook wel eens paspoort genoemd, is een boekje waarin uw identiteitsgegevens zijn opgenomen. De reispas wordt als geldig reisdocument erkend door alle landen van de wereld. Een internationale reispas is vereist voor reizen naar landen waarvoor de identiteitskaart niet volstaat.

Kijk de geldigheidsduur van uw reispas goed na. Heel wat landen eisen dat uw paspoort nog een ruime periode (bijv. 6 maanden) geldig is op het ogenblik dat u dit land verlaat. Vraag vooral tijdig een nieuwe reispas aan en hou rekening met de termijn die nodig is om deze te bekomen. Een reispas vraagt u aan bij uw gemeentehuis. Een standaardprocedure kan tot 3 weken duren een spoedprocedure maximum drie dagen. Reispassen blijven 5 jaar geldig en worden niet verlengd.

Als u met kinderen reist, houd er dan ook rekening mee dat zij over een geldig identiteitsbewijs dienen te beschikken, namelijk een KIDS ID of paspoort. Consulteer volgende website voor meer informatie: www.diplomatie.belgium.be

c) Visum

Voor reizen naar bepaalde landen heeft u een visum nodig. Dat is een toestemming om er gedurende een welbepaalde tijd te mogen verblijven. Visa worden aangevraagd bij de ambassade of het consulaat van de te bezoeken landen die geheel vrij zijn u al dan niet een visum te verstrekken. Informeer tijdig wat de leveringstijd is, welke documenten u moet voorleggen en of u alles ook per post kan regelen. De prijs voor een visum verschilt naargelang het te bezoeken land en de geldigheidsduur van het visum. Sommige landen verlenen tegen betaling het visum wanneer u in het land aankomt.

Wij helpen u graag verder met de aanvraag van uw visum.
d) Internationaal inentingsbewijs

Heel wat landen, vooral in risicogebieden, weigeren u de toegang als u geen internationaal erkend certificaat hebt van inenting tegen bepaalde ziektes, het zogenaamde 'gele boekje'.

Uw huisarts kan u informeren over de verplichte en/of aanbevolen inentingen. Deze zijn afhankelijk van de bestemming. Deze regels kunnen nog eens anders zijn als u vroeger al naar een gebied besmet met cholera, malaria of gele koorts bent gereisd. U kunt ook de Travelfoon van het Instituut voor Tropische Geneeskunde contacteren op het telefoonnummer 0900 101 10.
 

Reizigers met niet-Belgische nationaliteit

Reizigers met niet-Belgische nationaliteit dienen zich bij de bevoegde instanties (ambassade, consulaat) te informeren over de formaliteiten die zij moeten vervullen.
 

Reizen naar de Verenigde Staten van Amerika.

Indien u naar de USA reist, moet u een speciale registratieprocedure doorlopen, ESTA genaamd. Ga hiervoor naar deze site: https://esta.cbp.dhs.gov.

Zonder deze procedure mag u het vliegtuig niet op!

 

 

 


Reizen De Duinen

Aarschotseweg 28 - 2200 Herentals
E-mail: travel@deduinen.be
Tel. 014/21.21.12
Lic A1097 - CDV nummer 18571 - Ond. nr.  BE 0404.155.745

Sitemap | Juridisch
Selectair Veolia Transport
Creation by DIGITAL IMPACT // Hosting by ALFAHOST